Την Παρασκευή 12/05/23 πραγματοποιήθηκε δίωρη επιμορφωτική δράση με θέμα τις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ. Εισηγήτρια της εκδήλωσης ήταν η νοσηλεύτρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας από το τμήμα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Γκουντή Κωνσταντίνα.

Οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν την επιμόρφωση είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες, όπως τι είναι οι Πρώτες Βοήθειες, τι κάνουμε σε περίπτωση απλού τραύματος, χτυπήματος στο κεφάλι (διάσειση), θλάσης ή διαστρέμματος, κατάγματος άκρων, αιμορραγίας, αλλεργίας, πνιγμονής, επιληψίας, κ.ά. Επίσης αναφέρθηκαν αναλυτικά όλα τα είδη που πρέπει να έχει ένα σχολικό φαρμακείο και πώς αυτά χρησιμοποιούνται σε κάθε περίπτωση. Τέλος, έγινε από την εξαιρετική νοσηλεύτρια επίδειξη αντιμετώπισης περίπτωσης ατόμου που έχει χάσει τις αισθήσεις του (ΚΑΡΠΑ, απινιδωτής). 

Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τη νοσηλεύτρια κ. Γκουντή, τη σχολική μας νοσηλεύτρια κ. Κουρτέση Χριστίνα για την άψογη διοργάνωση και υλοποίηση της σχετικής δράσης που συμβάλλει στην ενημέρωση και στην ετοιμότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού να αντιμετωπίσει καθημερινά περιστατικά ατυχημάτων ή άλλων προβλημάτων υγείας μαθητών/τριών. 

Από τις διευθύνσεις των σχολείων

Αφήστε σχόλιο